Csacsiavató

Csacsiavató 2021.

A kilencedikeseket egy hagyományos rendezvényen, a csacsi avatón fogadjuk diákjaink sorába. Az osztályok elkészítik a saját zászlójukat, indulójukat, és teljesítik a diákönkormányzattól kapott feladatokat.

Csacsiavató 2020

Emlékezetes év, emlékezetes csacsiavató. Talán az idei év jelmondata is lehetne, de keserédes jelmondat lenne mindannyiunk számára.
Ahogy az idén eddig mindent, így a csacsiavató programját is nagymértékben felülírta az idei év történése, ami sajnos még most is tart. Ennek ellenére a DÖK csapata és iskolánk vezetősége mégsem szerette volna, ha az ifjú kilencedikesek kimaradnának intézményünk egyik évtizedekig visszanyúló hagyományából. A csacsiavató, bár nem a hagyományos módon, de mégis megrendezésre került ebben a tanévben is, figyelembe véve a járványügyi helyzet adta óvintézkedéseket. Így sajnos a kis „csacsikon” kívül csak az intézményvezető és a DÖK képviselők vettek részt e jeles napon.
Hagyományaink egyike az induló, melyet mindig az aktuális osztály komponál meg, valamint az osztályzászló elkészítése. Igazán szórakoztató indulóval készültek a kis kilencedikesek, akik elő is adták azt osztályfőnökük bíztatására és segítségével, mosolyt csalva ezzel mindenki arcára, még a sajátjukra is.
A másik évtizedekre visszanyúló hagyomány a beöltözés, ebben az évben a lányok és fiúk választhattak, hogy melyik mesefigurának szeretnének beöltözni. Szárnyalt mindenki fantáziája, és igazán vicces és kreatív jelmezek születtek. Tiszteletét tette Alexandra hercegnő, Minnie egér, de még a Mikulás is a krampuszaival együtt. Hogy mindenki biztonságban legyen a vírushelyzet ellenére is, volt egy saját nővérkénk, aki mindenkire vigyázott.
Sajnos a játékos feladatok idén kimaradtak a repertoárból, de a csacsieskü megfelelő zárása volt a beavatásnak. A diákok és osztályfőnökük elmondták a fogadalmukat, melyben hangsúlyozták, hogy órán enni – inni, és telefonozni nem fognak, és iskolánk szabályait maximálisan betartják. Reméljük, hogy ez a nap emlékezetes marad a kilencedikesek számára, és a kellemes élmények, emlékek közé sorolják majd! Számunkra az marad.

Szénási Beáta
DÖK segítő tanár

Iskolánkban a csacsik avatása régi hagyomány. Már hetekkel az avatás előtt minden elsős osztály kap egy-egy feladatot, amit az avató napján elő kell adniuk.

Az előre elkészített műsorok bemutatásával kezdődik az avatás, majd a DÖK által kitalált feladatokat kell teljesíteni az arra kijelölt diákoknak, ami mindenkinek szórakoztató. Az avatás egy esküvel zárul, amit idén a csacsiknak fél lábon, a fülüket fogva kellett mondaniuk.

intézményvezető