Ökoiskola

TE SZEDD

,,TE SZEDD” szemétgyűjtési akció ökoiskolai program keretében. Intézményünk 2021-ben másodszor nyerte el az ,,Ökoiskola” címet.

A Föld napja

Kék túra – Damasa

Május 24-én, a második családi nap keretén belül 26 diák, 2 pedagógus és 2 szülő vett részt gyalogtúránkon. Célunk a nevezetes környékbeli geológiai képződmények megtekintése mellett a közösségépítés és a környezeti nevelés erősítése volt.

A túrát az előző időszak esőzéseiből következően a sár és a magas páratartalom nehezítette. A lelkes csapatnak ez nem szegte kedvét és jó hangulatban teljesítette a 22 kilométeres távot, érintve a Háromkő-bércet és a Damasa-szakadékot.

A gyerekek három program közül választhatnak:

  1. rövid túra az Ilona vagy a Pálmaforráshoz (olykor akadályversennyel, főzéssel egybekötve),
  2. hosszú túra a Damasa szakadékhoz,
  3. kerékpártúra a Lázbérci tóhoz.

TeSzedd

Intézményünk először vett részt a Földművelésügyi Minisztérium által szervezett ,,TeSzedd – Önkéntesen a tiszta Magyarországért!” elnevezésű hulladékgyűjtő programban.
Szeptember 15-én a Gomba Levente Gimnázium 39 tizenegyedikes diákja és két pedagógusa is vállalta azt a nemes feladatot, hogy munkájukkal közvetlen környezetünket tisztábbá tegyék. Az országos akció összesen 200 ezer embert mozgatott meg, így támogatva a fiatalok környezeti nevelését.

Több évtizedes hagyományként szervezzük meg azt a rendezvényt, amivel fel akarjuk hívni tanulóink figyelmét a környezetvédelem fontosságára.
Földünk értékeinek megóvása és a természet kincseinek védelme mindannyiunk felelőssége és kötelessége.